Podcast Scheppingsdrift

Fijne nieuwe podcast: Scheppingsdrift (EO/NPO Radio 4), over bijbelse invloeden in klassieke en moderne kunstwerken. Ik mag in vijf van de tien afleveringen aanschuiven als filmexpert. Dus dat betekent onder meer praten over favoriete films als A Serious Man en The Tree of Life (Job), Mean Streets en Ex Machina (de zondeval), diverse superheldenfilms (Jozef en Simson) en Jezusfilms als Jesus Christ Superstar en The Last Temptation of Christ (de kruisiging).

In elke aflevering zijn presentator Allard Amelink en theoloog Alain Verheij van de partij, daarnaast ben ik afwisselend te gast met NRC-redacteur Marjoleine de Vos (literatuur), Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp (muziek) en museumconservator Lieke Wijnia (beeldende kunst).

Hier kun je de podcast beluisteren. Mijn bijdragen hoor je in aflevering 1 (Zondeval), 3 (Jozef), 5 (Simson), 6 (Job) en 9 (Kruisiging). Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen (zelf hoop ik bijvoorbeeld op een aflevering over Openbaring, waarin we het cultgenre van de eindtijdfilm kunnen behandelen), dus hopelijk volgt er nog eens een tweede seizoen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s