Joaquin Phoenix & Paul Thomas Anderson

PT Anderson & Joaquin Phoenix

Paul Thomas Anderson maakte een paar van mijn favoriete films: Magnolia, Punch-Drunk Love, There Will Be Blood. Zijn nieuwste, de boekverfilming Inherent Vice, spreekt me binnen zijn oeuvre voorlopig het minst aan (want: onnavolgbaar en soms flauw), al bevat ook deze Anderson nog altijd meer sterke scènes dan driekwart van het overige Amerikaanse aanbod. Hier m’n recensie.

Voor de VPRO Gids en Cinema.nl mocht ik Anderson en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix interviewen over Inherent Vice. Zeker het gesprek met Phoenix was wel een belevenis. Hier lees je het interview met Phoenix, en hier het interview met Anderson. En ik sprak er ook nog over in Nooit Meer Slapen op Radio 1. Dat item is hier te horen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s