Black Monday

synchdoche-new-york

Anno 2014 verwacht je niet dat het je nog overkomt: gister heb ik per ongeluk het grootste deel van m’n roman gewist. Plus alle aantekeningen van het afgelopen half jaar.

De details, voor wie het interesseert: sinds begin juni sloeg ik roman + aantekeningen op in een lokale map van Google Drive. Gister moest m’n laptop wegens een technisch mankementje worden leeggehaald en opnieuw geïnstalleerd. Nadat ik had gecheckt of de bewuste documenten veilig online stonden, gooide ik die map met een gerust hart weg. Wat me echter niet was opgevallen: de online-versies waren sinds begin juni niet ververst. Om de een of andere reden was de lokale Google-map nooit gesynchroniseerd met de online-variant.

Lang verhaal kort: heel lang aan de lijn gezeten met Google, allerlei herstelprogramma’s geprobeerd, maar alles is definitief weg. Ik schrijf gemiddeld vier dagdelen per week, dus gaat het al snel over zo’n vijftig dagen werk.

’s Avonds moest ik nog een film inhalen voor m’n jaarlijstje: Leviathan, een Russische variant op het Bijbelse Job-verhaal, over een man die alles kwijtraakt wat hem lief is. Lachen.

En nu? Precies hetzelfde proberen te herschrijven is onbegonnen werk. En alleen maar frustrerend denk ik. Ik overweeg na het eerste hoofdstuk (waarmee ik nog steeds tevreden ben) het verhaal een nieuwe wending te geven. Zo blijft het schrijven hopelijk nog een beetje leuk. De hoofdpersonen ken ik intussen goed, dat is een voordeel.

Nu nog even zin maken.

6 gedachten over “Black Monday

  1. Oh Rick, wat afschuwelijk!! Wat gebeurt er dan met je? Schreeuw je alles bij elkaar of ben je er gelaten onder? Ik zou er niet aan moeten denken… Je komt jezelf zo wel tegen, denk ik!
    Toch maar weer beginnen, veel sterkte en ik zie uit naar je nieuwe roman!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s