Comic-nostalgie

Cool, tijdens het opruimen stuitte ik op deze christelijke blaxploitation-comic uit 1975 (klik voor groter beeld). Vroeger op de Ponoka Christian School circuleerden allerlei van dit soort strips, van Spire Christian Comics. Daar werden in de jaren zeventig en tachtig verstripte bijbelverhalen uitgegeven, bio’s van o.a. Johnny Cash en Billy Graham, en gewone strips als Archie (maar dan met evangelisatieboodschap – kijk vooral even hier). Tekenaar Al Hartley begon zijn carrière bij Marvel, als assistent van Stan Lee (schepper van o.a. Spider-Man en X-Men).

Up From Harlem coverUp From Harlem

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s