Activiteiten rond Boyhood

Boyhood posterJe mag best stellen dat ik fan ben van cineast Richard Linklater: diverse films van hem behoren tot mijn favorieten (Dazed and Confused, Waking Life, Before Sunset/Midnight). Maar dezer dagen loopt de waardering misschien een beetje uit de hand.

Dat komt door zijn nieuwste film Boyhood, een bijzondere productie die over een periode van twaalf jaar is gefilmd. Ik zag de film afgelopen februari in Berlijn, waar ik Linklater en acteurs Ellar Coltrane en Patricia Arquette mocht interviewen, en riep ‘m toen maar meteen uit tot film van het jaar. Tikje voorbarig, maar soms weet je zoiets gewoon.

Nu komen Linklater en Arquette zondag 22 juni naar EYE in Amsterdam, voor een voorpremière die ik mag inleiden met een korte Q&A. Daarnaast zal ik er aanstaande vrijdagmiddag wat over vertellen in Radio Een Vandaag. En ten slotte heb ik een essay over de film (en nog wat andere thema’s) geschreven voor literair tijdschrift Liter, dat in september zal verschijnen.

Boyhood draait vanaf 31 juli. Mijn recensie en interviews met de makers verschijnen rond die tijd op Cinema.nl. Daarna zal ik erover ophouden. (In ieder geval tot december, wanneer ik m’n jaarlijstje publiceer.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s