Rotterdam 2014

Zojuist weer tien dagen in Rotterdam doorgebracht om het jaarlijkse filmfestival te verslaan. Niet het sterkste jaar, qua programmering, wel weer mooie dingen gezien en interessante mensen gesproken. Een overzichtje (klik op titels voor trailers).

Nebraska **** Even grappige als pijnlijke roadmovie met prachtige plaatjes en acteurs, van de maker van About Schmidt en Sideways.

Sacro GRA **** Italiaanse docu over de ringweg rond Rome, won Gouden Leeuw in Venetië. Zelden zo veel heerlijk kleurrijke mensen bij elkaar gezien. Mijn interview met de regisseur volgt later in CinemaTV.

Spies & Glistrup **** Op feiten gebaseerde Deense schelmenkomedie vol aanstekelijke, Wolf of Wall Street-achtige gekte. Met Kasper Juul uit Borgen in bizarre hoofdrol. Hier een fragment van mijn interview met de regisseur (later helemaal in CinemaTV).

Alan Partridge: Alpha Papa *** Melige Britse komedie rond onuitstaanbaar typetje van Steve Coogan. Hier fragment van mijn interview met de regisseur.

Club Sandwich *** Mexicaans coming-of-age-drama, heel subtiel en sympathiek. Mijn interview met de maker later in CinemaTV.

Gare du Nord ** Portret van het beroemde Parijse station was een soort uithangbord van IFFR-thema Europa, maar wist mij niet te boeien.

Die Frau des Politzisten ** Drama rond huishoudelijk geweld bevat mooie verstilde scènes, maar is al met al flink pretentieus en vooral: lang. Van de maker van kloosterdocumentaire Die große Stille, waar ook heel wat geduld voor nodig was.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s