Leuke aanvulling op de cv

Toen ik in 1996, tijdens mijn eerste jaar journalistiek, voor het vak geschiedenis een presentatie moest geven over de Sudeten-Duitsers – draaiend, stotterend en volkomen onvoorbereid – had ik nooit gedacht dat ik ooit nog eens vrijwillig voor in zo’n volle zaal een anderhalf uur durend verhaal zou gaan afsteken.

Maar het is toch gebeurd: de afgelopen weken heb ik een reeks hoorcolleges gegeven aan journalistiek- en communicatiestudenten van mijn oude hogeschool (de Christelijke Hogeschool Ede). Niet over de Sudeten-Duitsers gelukkig (waar ik nog steeds niets van afweet), maar over pop- en filmgeschiedenis. Voelde me een beetje Jack Black in The School of Rock.

Merkwaardig om ineens tussen mijn oud-docenten koffie te drinken in de docentenkamer. Gelukkig was een van hen even verbaasd als ik: ‘We hadden er destijds weinig vertrouwen in dat het ooit iets zou worden met jou.’ Toch prettig om te horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s