Utrecht in de literatuur

Leuk, al googlend stuitte ik op een artikel over Nineve in een blad over ‘Utrechts literair erfgoed’, De Utrechtse boekhouder. De schrijver is docent Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Een citaatje:

‘Ik las recentelijk een heel andere debuutroman, ongeveer viermaal zo dun als Bonita Avenue, maar die eveneens gedeeltelijk gelokaliseerd is in Utrecht. Het is een roman van een soort waar ik gemiddeld een bovenmatige bloedhekel aan heb. Het verhaal gaat over een jong mens dat zich afkeert van zijn christelijke jeugd en dat dan wat losbolt in het heidendom. Maar: dit is geen zware en geen traditionele roman. Het is een roman die afziet van dat dorsvloervolconfettigedoe, een roman die niet zo gemaakt-literair is als dat gekniel van Siebelink.’

Lees het hele stuk op de PERS-pagina.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s